Skip to main content

Het ontslagrecht van Curaçao is ingewikkeld. Bovendien is ontslag geen leuk onderwerp. Dat geldt zowel voor werkgevers als werknemers. Voor de werknemer die ontslagen wordt, is dat geen pretje. Voor de werkgever die iemand wil ontslaan, is het dat evenmin. Als alles goed gaat, komt ontslag niet aan de orde. Er is dus iets mis. Misschien financieel, ofwel in de arbeidsrelatie? Er kan van alles aan de hand zijn en het is belangrijk om op tijd advies in te winnen van een ontslag advocaat Curaçao.

Ontslagrecht op Curaçao

Het ontslagrecht op Curaçao is net een doolhof. Er zijn veel verschillende regels, vele landsverordeningen en je ziet al gauw door de bomen het bos niet meer. De zoektocht naar een ontslag advocaat Curaçao is daarmee logisch.

CaribeLAW is er voor werkgevers en werknemers.

Ontslag advocaat Curaçao voor werkgevers

CaribeLAW adviseert en procedeert sinds 2009 over arbeidsrechtelijke kwesties. Advocaat Astrid Barendregt stond in de afgelopen jaren tientallen werkgevers bij. Met sommige werkgevers werkt Astrid Barendregt al vele jaren samen. Het is prettig om een band op te bouwen met werkgeverscliënten. Het is dan heel gemakkelijk en snel schakelen.

Voor werkgevers is het fijn om een vaste sparringpartner te hebben. Een advocaat die je even kunt bellen, even kunt mailen, appen en hup… je kunt weer door. Korte lijnen en heldere communicatie is waar CarbieLAW als ontslag advocaat Curaçao het verschil maakt. Net als met haar persoonlijke benadering.

Het ontslagrecht van Curaçao lijkt heel sterk op het oude Nederlandse ontslagrecht van vóór 2015. De Nederlandse wetgever wilde het ontslagrecht jaren geleden vereenvoudigen. Dat laatste is niet gelukt, maar het geeft wel iets aan. Het ontslagrecht is (te) complex. Wacht daarom niet te lang met het inwinnen van advies van een ontslag advocaat Curaçao.

Uitgangspunt van het Curaçaose ontslagrecht is dat opzegging van de arbeidsovereenkomst mogelijk is. Daarbij moeten wel regels in acht worden genomen. Veel regels! Zo kan de Curaçaose werkgever de arbeidsovereenkomst alleen opzeggen met toestemming van de Directeur van het SOAW (Departement Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn). Heeft hij die toestemming niet, dan is hij schadeplichtig. Tenzij sprake is van een geldig ontslag op staande voet. Daarnaast is het mogelijk de arbeidsovereenkomst te laten ontbinden door de rechter.

CaribeLAW voor werknemers

CaribeLAW is er ook voor werknemers. Juist omdat Astrid als ontslag advocaat Curaçao werkgevers én werknemers bijstaat, weet zij vaak al van tevoren wat de ander gaat doen. Astrid kent beide denkroutes en strategieën, omdat zij gewend is vanuit beide kanten te werken.

Astrid denkt graag met jou mee. Ze kijkt graag met jou vooruit. Meestal weet je tijdens de intake al wat je kunt verwachten. Dat geeft rust en vermindert de stress die een arbeidszaak vrijwel altijd met zich meebrengt.

Alvast een inkijkje in het ontslagrecht?

De werknemer kan altijd opzeggen. Daarvoor heeft hij geen toestemming nodig van de Directeur van het SAOW. De werknemer hoeft ook niet langs de rechter. Wel moet hij een opzegtermijn in acht nemen. Doet hij dat niet, dan is ook hij schadeplichtig.

Bij de opzegging door de werknemer kunnen allerlei dingen misgaan. Soms heeft de werknemer bijvoorbeeld spijt en wil hij het ontslag terugdraaien.

Meestal wordt de werknemer echter ontslagen. Dat levert veel meer gedoe op en daarbij helpt ontslag advocaat Curaçao jou graag.

KENNISMAKEN OF VRAGEN?

Contact

Wil je gewoon even contact met CaribeLAW?
Dan kun je bellen, mailen en whatsappen. Handig toch?

Of je vult het contactformulier in!

Afspraak maken

Kun je niet langer wachten en wil je meteen een afspraak?
Maak dan gebruik van onze online afspraak planner.

Makkelijk, snel en overzichtelijk.

Contact

Wil je gewoon even contact met CaribeLAW?
Dan kun je bellen, mailen en whatsappen. Handig!

Of je vult het contactformulier in.

Afspraak maken

Kun je niet langer wachten en wil je meteen een afspraak?
Maak dan gebruik van onze online afspraak planner.

Makkelijk, snel en overzichtelijk.